Key buffer:
Tradycyjna polska potrawa mięsna w formie gęstej zupy na ostro, sporządzonej z flaków wołowych zalanych sosem pomidorowym z dodatkiem mieszanki ziół I przypraw.
Danie przyrządzone z białej fasoli, zalanej sosem pomidorowym z dodatkiem warzyw oraz przypraw.
Danie przyrządzone z białej fasoli, z dodatkiem kiełbasy oraz cebuli, a także przypraw aromatyczno-smakowych. Całość zalana sosem pomidorowym.
Danie przyrządzone z białej fasoli, z dodatkiem boczku oraz cebuli, a także przypraw aromatyczno-smakowych. Całość zalana sosem pomidorowym.
Potrawa przyrządzone z krojonego mięsa , z dodatkiem warzyw oraz przypraw aromatyczno-smakowych, uzupełniona sosem pomidorowym.
Tradycyjna polska potrawa przyrządzona z kapusty surowej i kiszonej, z dodatkiem kiełbasy, boczku oraz mięsa, a także przypraw.
Danie przyrządzone z mielonego mięsa, kaszy manny, bułki tartej z dodatkiem warzyw i przypraw aromatyczno-smakowych. Z dodatkiem sosu pomidorowego.
Leczo to jednogarnkowe danie węgierskie. Podstawą tego dania są pomidory, papryka i cebula, dodatkowo pieczarki. Dodatek mięsny stanowi kiełbasa.
Danie przyrządzone z mielonego mięsa z dodatkiem warzyw i przypraw aromatyczno-smakowych. Całość zalana sosem pomidorowym.
Danie przyrządzone z mielonego mięsa, uformowanego w kulki mięsne z dodatkiem warzyw i przypraw aromatyczno-smakowych. Całość zalana aromatycznym sosem myśliwskim.
Gulasz węgierski to potrawa którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi.
Potrawa przyrządzone z krojonego mięsa , z dodatkiem warzyw oraz przypraw aromatyczno-smakowych, uzupełniona sosem pomidorowym.
Treściwa potrawa przyrządzana z łupanego grochu, na wędzonce z dodatkiem ziemniaków i specjalnie dobranej mieszanki przypraw. Zupa podawana często na imprezach masowych. Jest jedną z potraw serwowanych w wojsku.
Tradycyjna polska potrawa, nadzienie przyrządzone z mielonego mięsa
oraz ryżu, zawinięte w liście kapusty, całość zalana doprawionym sosem pomidorowym z dodatkiem warzyw.
Tradycyjna. typowo polska potrawa składająca z żołądków wołowych, z dodatkiem warzyw oraz przypraw. Całość zalana jest rosołem.
Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera